Stichting 'de Hofreis' Zeist – Yamada

Japanse Culturele Dag 2011

Het aantrekkelijke programma voor deze dag en het mooie weer heeft veel mensen doen besluiten onze Japanse Culturele Dag te bezoeken. De tribunes waren bijna helemaal vol en de toeschouwers genoten van de optredens van het Japanse Dameskoor met solisten Mitsuyoshi Ikegaya (shakuhachi) en Dennis Gruijter (syamisen), van de vertelling van Hans van Woerkom ‘De Dans van de Kraanvogel, van de klanken van Kees Korts shakuhachi, van de taikodrums van Hanadon. In het theater heerste een Japanse sfeer.

In de tuin van het Slot kon men zien en leren hoe kraanvogels gevouwen worden, uitleg en voorbeeld krijgen van de kunst van de kalligrafie, informatie krijgen over de kweek en onderhoud van bonsai, men kon Japanse gebruiksvoorwerpen kopen en geschminkt in kimono op de foto. Er waren ook indrukwekkende demonstraties van Japanse vechtsporten. En de voortreffelijke sushi van Yumiko Kunimori en haar moeder waren al snel uitverkocht!

De middag was een enorm succes en stond in het teken van ‘Zeist helpt Yamada’. Het bestuur van Stichting ‘De Hofreis’ kan met trots melden dat de opbrengst voor Yamada € 1.813,81 bedroeg! Dat is natuurlijk geweldig en wij willen iedereen die hier aan heeft bijgedragen, van harte bedanken! Vooral ook veel dank aan het Slottuintheater die deze dag mede voor ons gefaciliteerd heeft!

U kunt hier een aantal foto’s bekijken: Japanse Culturele Dag (2011)

Reacties zijn gesloten.