Stichting 'de Hofreis' Zeist – Yamada

Japanse culturele dag 2012

Voor de derde achtereenvolgende keer is een Japanse Culturele dag georganiseerd in het Slottuintheater.

Evenals andere jaren zijn ook vooral Japanse gasten uitgenodigd om workshops te geven
in de prachtige tuin achter Het Slot.

Workshops kalligraferen, sushi maken, origami, shiatsu en allerlei verschillende Japanse vechtsporten zouden een demonstratie komen geven, Bonsaï Midden Nederland zou komen, een kleine Japanse theeceremonie zou gegeven worden een Japanse toko zou komen, kortom het zou een prachtige middag worden.

Helaas liet het weer het afweten. Uitgerekend voor deze zondag was een heel slecht weerbericht afgekondigd. Zaterdagmiddag heeft het bestuur van De Hofreis met pijn in
het hart besloten om de tuinactiviteiten af te gelasten.

Gelukkig kon het programma in het Slottuintheater wel doorgaan, want het podium is overdekt. Daar hebben we kunnen genieten van drie Japanse sprookjes, op prachtige wijze verteld door Peter Faber, o.a. Momotaro,de zoon van een perzik.  De sprookjes werden afgewisseld door 4 jonge mensen die op een schitterende manier ons een paar Japanse dansen hebben laten zien.  Deze optredens werden verzorgd door Sairanzensen
(Jordin van Deyl).

Om half 3 heeft de poppenspeler Marius Prein ons met een aantal prachtige poppen een Japans sprookje verteld, dat over een vogel ging die zonder hoofd gevonden werd. Gelukkig werd zijn hoofd gevonden en kon de vogel weer beter gemaakt worden en met zijn  familie herenigd worden.

Tot slot heeft de groep Hanadon uit Amsterdam ons een prachtig optreden laten zien en horen met de Japanse taiko-drums o.l.v  Jeanette van der Steen. Het laatste kwartier mochten kinderen die dat wilden meespelen op deze prachtige indrukwekkende drums. Daar werd op een geweldige enthousiaste manier gebruik van gemaakt.

Ondanks het slechte weer en de plotselinge hoosbuien, waarvoor we bij Peter Faber op het droge podium mochten staan was het een energieke middag.  Jammer dat er weinig publiek was, maar wie er was heeft zeker genoten.

H.Visser-Stoltenborgh

Reacties zijn gesloten.