Stichting 'de Hofreis' Zeist – Yamada

Japanse Culturele Dag 2014

Japanse Culturele Middag, 13 juli 2014

Het was een fantastische middag in de prachtige tuin van Slot in Zeist. Het weer was voortreffelijk en er waren heel veel enthousiaste mensen, die met veel plezier de Japanse cultuur wilden leren kennen.

Samen met Stichting Slottuintheater heeft Stichting ‘De Hofreis’ deze middag voor de 4e keer op deze wijze georganiseerd.

Om half twee stond vrouwenzanggroep Korage uit Driebergen klaar om haar afwisselende repertoire ten gehore te brengen.
Yoko Kobayashi, musicus uit Zeist zong twee prachtige Japanse popsongs en samen met het koor zong zij de Yamada Song. Het koor had dit lied speciaal voor deze middag in het Japans ingestudeerd, maar in tegenstelling tot de rest van het repertoire werd dit niet uit het hoofd gezongen.

Om half drie traden de dansers van de Leidse Universiteit op: theRaiden Yosakoi group, een fantastische groep enthousiaste jonge mensen, die ons een aantal Japanse dansen liet zien en beleven.

Peter Faber vertelde o.a. het Japanse sprookje Momotaro, de zoon van een perzik, waar jong en oud geboeid naar heeft zitten luisteren, gevolgd door nog een paar dansen en nog een spannend sprookje.

Om half vier kwamen de Hanadon taiko drummers, geweldig imponerend, jong en oud genoot er van; vooral het laatste kwartier, toen, wie wilde, mocht meespelen op deze indrukwekkende drums.

In de tuin stonden kramen, die ook drukbezocht werden. Je kon er kalligraferen, leren origami vouwen, sushi eten en Japanse thee drinken, Japanse vechtsporten werden gedemonstreerd en je kon alles te weten komen over hoe je bonsaiboompjes moest verzorgen of kweken.

Stichting De Hofreis had zelf ook een kraam en probeerde veel mensen de interesse voor de Japanse cultuur bij te brengen.

Kortom: een geweldige middag. Het blijft fascinerend om de verschillen tussen Nederland en Japan te zien en te beleven.

Henny Visser-Stoltenborgh

 

Reacties zijn gesloten.