Stichting 'de Hofreis' Zeist – Yamada

Sponsorloop Christelijk Lyceum Zeist

Help onze vrienden op de Junior Highschool in Yamada!

Yamada, het prachtige vissersdorp aan de Rikuchukaigan Kust aan de oostkant van Japan, wer vreselijk getroffen door de aardbeving, tsunami en branden. Yamada is voor Zeist en met name voor het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ) een heel bekende stad. Al 15 jaar heeft het CLZ een uitwisseling met de Junior Highschool in Yamada.

Elk jaar in januari komen 10 studenten met hun begeleiders naar Zeist en verblijven een week lang bij gastgezinnen van leerlingen van deze school. Velen hebben in de loop der jaren kennis gemaakt met de Japanse cultuur en vriendschappen gesloten. Een aantal is voor een tegenbezoek naar Japan geweest en weet hoe mooi Yamada er uit zag voor deze vreselijke ramp op 11 maart j.l. De gemeente Zeist heeft sinds 2000 een officiële vriendschapsband met Yamada.

De Junior Highschool is bespaard gebleven, de leerlingen zijn gelukkig op tijd geëvacueerd, maar van velen zijn huis en persoonlijke bezittingen verbrand of met de vloedgolf verdwenen.

Duizenden mensen worden nog vermist, de kinderen zullen om moeten gaan met de wetenschap dat zij hun ouders of andere familieleden nooit meer zullen zien.

Op 12 april is er op het CLZ een sponsorloop en sponsorzwem om op deze manier veel geld op te halen voor hun vrienden in Yamada. Burgemeester K. Jansen zal het startschot geven om 8.45 uur. Als iemand bij u aan de deur komt met de vraag dit project te sponsoren doet u a.u.b. mee. CLZ zal er voor zorgen dat op 1 mei, als het nieuwe schooljaar daar weer begint er genoeg schoolbenodigheden zijn, zodat de studenten weer kunnen starten met hun studie. Voor de kleine kinderen moeten er kleurboeken, kleurpotloden, speelgoed en knuffels komen.

Bekijk het filmpje via rtvutrecht.nl

Reacties zijn gesloten.