Stichting 'de Hofreis' Zeist – Yamada

Feestelijke viering 10 jaar vriendschap in Zeist

Op zondag 30 mei 2010 was het – na een gedegen voorbereiding door Stichting ‘de Hofreis’ – eindelijk zover de Japanse Culturele Dag te kunnen presenteren aan enkele honderden belangstellenden in de tuin achter Slot Zeist. Heel bijzonder was de samenwerking met de Stichting ‘Slottuintheater’, die de eerste zondag van hun komend zomer-seizoen beschikbaar heeft gesteld om het thema “Japan” op een bijzondere manier te kunnen realiseren.

Het programma bestond uit twee delen t.w. van 13.30 – 16.30 u. in het Openluchttheater, waar drie optredens van een uur werden gegeven: een muzikale vertelling ‘Dans van de kraanvogel’ door Hans van Woerkom c.s., een optreden van Mr. Hayashi, de beroemde illusionist en tot slot een Taiko-drum-show door de groep Hanadon.

Het andere deel van 13.00 – 17.00 u. speelde zich af in de tuin er naast, waar de aanwezigen kennis konden maken met bonsai, origami, kalligraferen, het maken van sushi-rollen, Japanse sporten als zwaardvechten, aikido en tenslotte voor de kinderen geschminkt op de foto in een echte kimono.

De middag werd stijlvol geopend door de loco-burgemeester Jaqueline Verbeek, die behalve de hoop op betere weersomstandigheden deze middag, ook de wens te kennen gaf dat de bijzondere relatie tussen Zeist en Yamada nog jaren mag blijven bestaan !

Dat deze relatie bijzonder is mocht blijken uit de aanwezigheid van een kleine Japanse delegatie uit Yamada en een drietal vertegenwoordigers van de Japanse Ambassade uit Den Haag.
Het was een voorrecht voor de organisatie dat vanwege de overvloedige regen het tuinprogramma kon worden voortgezet in de gewelven van Slot Zeist.
Al met al een viering waar met gepaste trots en veel dank aan alle medewerkenden, kan worden teruggekeken. Veel genoegen met het bekijken van de foto’s en de film.

Reacties zijn gesloten.